Műszaki ellenőrzés

 

A tájépítészeti projektek immár egyre komplexebb beruházások, amelyek megkövetelik az átfogó szakmai megközelítést. A szabadtérépítészei projektek kapcsán a tájépítész a megfelelő szakember, aki mind a növények, mind a burkolatok, utcabútorok, kisebb építmények kapcsán rendelkezik a beépítéssel, alkalmazással kapcsolatos ismeretekkel.

A műszaki ellenőr feladata a megfelelő kivitelező kiválasztásának elősegítése, a tervdokumentáció műszaki tartalmának ellenőrzése. A műszaki ellenőr végzi a kivitelezési munkák felügyeletét, hogy azok megfeleljenek a tervdokumentációnak, hatályos előírásoknak, szakmai követelményeknek. Az elszámolás során ellenőrzi a mennyiségeket, számlákat, garanciális feltételek teljesülését.

A szabadtér-építészeti projektek ellenőrzését építész műszaki ellenőri jogosultsággal rendelkező partnereinkkel végezzük. Tájépítész irodánk az egyik legjelentősebb műszaki ellenőrzés terén is, rendszeresen tartunk előadásokat szakmai tapasztalatainkról.

Gödöllő Királyi Kastély komplex újjáépítése, a kastély Felső kertjének revitalizációja – 2009-2010


Szent Lukács Gyógyfürdő műemléki rekonstrukciója és turisztikai fejlesztése – 2012


Hatvani Grassalkovich-kastély rekonstrukciója és turisztikai célú hasznosítása – 2013


Budai Várbazár rekonstrukciója és kapcsolódó közösségi közlekedésfejlesztés – 2014


Püspöki Palota kertjének felújítása, Székesfehérvári Egyházmegye – 2016

Land eXpert kerttervező szoftver

A programot hosszú évek tervezői tapasztalata alapján fejlesztettük a leggyakrabban használt szakmai szoftver, az AutoCAD-be épülő alkalmazásként. Célunk a kerttervezők munkájának segítése, kényelmesebbé tétele, továbbá a hatékonyság fokozása. Az ismétlődő feladatok automatizálásával a tervező a kreatív munkára fordíthatja figyelmét, miközben terve mindig, minden tervezési fázisban naprakész marad. A programban felhasznált standard AutoCAD elemeknek köszönhetően a terve, rajzok olyan számítógépen is megjeleníthetők, ami nem tartalmazza a Land eXpert rendszert (természetesen ebben az esetben a LAND eXpert speciális funkciói nem működnek).

A program lefedi a tervezési munka minden részét: a fafelméréstől a tervezésen, dokumentáláson át a fenntartásig. Az alkalmazás egyszerre egy fájlban kezeli a tervet az engedélyezési tervtől a kiviteli tervig. Lehetőség nyílik különböző csoportosítási lehetőségek lekérdezésére, így a tervben könnyedén kezelhetőek területi lehatárolások, ütemezések.

A meglévő és tervezett növények neve, főbb tulajdonságai .txt adatbázisból hívhatóak elő a szoftverben. Az egyes növények adatai az objektumok módosítására szolgáló „tulajdonságok” ablakban is olvashatók és szerkeszthetők. A tervezett növények sorszámát nem kell megadni, mert azt a program generálja ABC sorrend alapján.

Land eXpert kerttervező szoftver: nettó 220.000 Ft


A szoftver a tervezőirodában vásárolható meg. Bemutatóval kapcsolatban kérjük, 
vegye fel velünk a kapcsolatot.